غذاهاي مفيد براي قلب

۱۸ بازديد

در زير درباره 10 غذايي كه براي قلب شما مفيد است توضيح داده شده است. مصرف به اندازه اين مواد غذايي مي تواند در جلوگيري از ابتلا به بيماري هاي قلبي موثر باشد.

1. هندوانه

هندوانه كه كم كالري مي باشد سرشار از فيبر بوده و يك منبع بزرگ از آنتي اكسيدان ها است اين ميوه يك منبع ارزشمند از ليكوپن است كه با كاهش خطر بيماري قلبي و سرطان مرتبط است. هندوانه نيز در تامين سيترولين موثر است، كه سلامت رگ هاي خوني ما را بهبود مي بخشد و حتي ممكن است مزايايي براي افراد مبتلا به اختلال در نعوظ و ديابت داشته باشد. هندوانه منبع ويتامين C و A است، همچنين از پتاسيم و منيزيم غني مي باشد.

 

2. ماست

يك فنجان ماست بيش از هر چيزي از قلب شما محافظت مي كند و مي تواند خطر ابتلا به بيماري قلبي را كاهش دهد. ماست، براي بيماري هاي لثه مفيد است. علاوه بر كاهش خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي، با خوردن ماست كم چرب، شما همچنين  آنتي اكسيدان هاي قوي، ويتامين ها، فيبر و پروبيوتيك ها كه براي سلامت كلي مفيد بوده و در هضم غذا موثر است را دريافت مي كنيد. مصرف ماست با انواع توت هاي تازه يك ميان وعده عالي و خوشمزه در طول روز به حساب مي آيد.

 

3. گوجه فرنگي

گوجه فرنگي حاوي دوز بالايي ويتامين C است، ويتامين C به عنوان يك آنتي اكسيدان وظيفه محافظت از سلول ها را دارد. گوجه فرنگي مانند هندوانه، غني از ليكوپن مي باشد.  براي ساخت سس گوجه فرنگي مي توانيد از گوجه فرنگي تازه به همراه پونه كوهي و سبزيجات خرد شده استفاده كنيد.

4. آووكادو

آووكادو پر از چربي هاي اشباع نشده سالم است و منبع خوبي از پتاسيم به حساب مي آيد. پتاسيم ماده معدني لازم براي كنترل فشار خون مي باشد. آووكادو همچنين يك منبع بزرگ از ويتامين C، فيبر و كاروتنوئيد نيز مي باشد. كاروتنوئيدها در كاهش خطر مرگ ناشي از بيماري قلبي عروقي موثر اند. ثابت شده است كه آووكادو  به بدن در جذب آنتي اكسيدان هاي ديگر هنگامي كه با سبزيجاتي مانند اسفناج و هويج خورده شود، كمك شاياني مي كند. 

5. لوبيا

فقط نصف فنجان از دانه هاي لوبيا در طول روز قلب شما را در شكل مطلوبي از سلامت نگاه مي دارد. فيبر محلول، دليل اصلي آن است كه چرا لوبيا براي قلب شما مفيد است. فيبر متصل به كلسترول در روده جذب مي شود و سطوح سلولي را سالم نگه مي دارد. اضافه كردن برخي از انواع سياه و سفيد و … به وعده غذايي بدن شما را از فيبر محلول غني مي سازد، علاوه بر اين فولات، منيزيم، كلسيم، اسيدهاي چرب امگا 3 و ويتامين هاي B كمپلكس كه تمام مواد مغذي ضروري براي حفظ سلامت قلب است را به بدن شما مي رساند.

6. گردو

گردو با چربي امگا 3 سالم و آنتي اكسيدان ها مي تواند به كاهش ريسك بيماري هاي قلبي

كمك شاياني كند. خوردن حدود 50 گرم گردو در روز بهبود عملكرد رگ هاي خوني در ميان افراد مبتلا به ديابت و همچنين بيماران قلبي را در پي داشته است. مصرف تعداد انگشت شماري از آجيل به كاهش سطح كلسترول كمك مي كند.

7. ماهي قزل آلا

ماهي قزل آلا به عنوان وعده غذاي اصلي به بدن شما در پمپاژ خون در وهله اول كمك شاياني مي كند. مطالعات نشان مي دهد مصرف ماهي به طور منظم و هر هفته خطر ابتلا به بيماري هاي عروق كرونر قلب را به ميزان 30 درصد كاهش مي دهد. ماهي هاي سردآبي مانند ماهي آزاد، حاوي اسيدهاي چرب امگا 3 و سطوح پايين تري از چربي مضر هستند. “امگا 3 فشار خون را نيز پايين تر آورده و مي تواند به جلوگيري از ريتم هاي نامنظم قلب كمك كند، در عين حال به كاهش التهاب در سراسر بدن كمك ويژه اي مي كند.

8. بادام

بادام يكي ديگر از گزينه هايي است كه به حفظ سلامت قلب شما كمك مي كند. فقط يك مشت بادام در روز به كاهش كلسترول LDL كمك زيادي مي كند. بادام با ويتامين E، فيبر و پروتئين اشباع شده است و تمام مواد مغذي لازم براي حفظ سلامت قلب را دارا مي باشد. علاوه بر خوردن آن به شكل آجيل شما همچنين مي توانيد بادام را با غذاي هاي پخته خود تركيب كنيد. مي توانيد از آرد بادام به جاي آرد گندم استفاده كنيد كه فوايد زيادي دارد. 

9. نخود فرنگي

نخود فرنگي با فيبر بالايي كه دارد براي سلامتي قلب شما بسيار مفيد است و از بيماري هايي قلبي جلوگيري مي كند. نخود فرنگي همچنين مي تواند با كنترل وزن كه برا سلامت قلب عنصر كليدي استكمك كند. يك فنجان نخود فرنگي كمتر از 100 كالري شامل مقادير زيادي از ريز مغذي ها، فيبر و پروتئين است. سعي كنيد نخود فرنگي را به صورت منجمد نگه داريد تا زماني كه خواستيد آن را مصرف كنيد. البته مصرف تازه آن بهتر است.

 

10. بلغور جو دوسر

با غلات كامل مثل جو قلب خود را سالم نگه داشته و كمك شاياني به حفظ وزن خود كنيد. روز خود را با يك كاسه بلغور جو شروع كنيد، طبق توصيه متخصص تغذيه بريجت (Swinney)، حداقل نيمي از غلات در رژيم غذايي بايد غلات كامل باشد، اما اين ميزان كم است و  بايد بيشتر باشد. غلات كامل به شما كمك مي كند حجم مناسب تري غذا بخوريد و در نتيجه كنترل وزن مناسب تري داشته باشيد. غلات سبوس دار نيز به كاهش خطر ابتلا به بيماري قلبي و سكته مغزي كمك ويژه اي مي كند.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.