بستني يكي از دسرها و خوراكيهاي لذيذ و محبوب در تمام فصول سال است. هيچكس نميتواند در برابر يك اسكوپ بستني وانيلي لذيذ مقاومت كند. تهيهكردن بستني در خانه تجربهاي لذتبخش است كه نتيجهاي شيرين دارد. اگر دوست داريد در خانه بستني درست كنيد، در اين مطلب، طرز تهيه سادهترين و بهترين بستني خانگي را بخوانيد.
يكي از مزاياي تهيه بستني در خانه اين است كه ميتوانيد آن را با هر طعمي كه دوست داريد تهيه كنيد. براي تهيه بستني در خانه ۲ روش اصلي وجود دارد: يكي با دستگاه بستنيساز و ديگري بدون اين دستگاه. با وجود دستگاه بستنيساز با چند ماده ساده و در چند دقيقه ميتوانيد بستني خانگي درست كنيد؛ ولي بدون دستگاه، كار كمي سخت ميشود. دستورهاي فراواني براي طرز تهيه بستني در خانه وجود دارد. طرز تهيه بستني كه در ادامه ميخوانيد يكي از سادهترين روشهاست كه بارها امتحان شده است.
ارزش غذايي بستني
|
|
قند | ۲۸ گرم |
پروتئين | ۳ گرم |
چربي | ۲۷ گرم |
كربوهيدرات | ۳۰ گرم |
سديم | ۹۷ ميليگرم |
كالري | ۳۷۳ كيلوكالري |
كلسيم | ۱۰۳ ميليگرم |
پتاسيم | ۱۱۹ ميليگرم |
كلسترول | ۱۰۰ ميليگرم |
ويتامين سي | ۱ ميليگرم |
چربي اشباعشده | ۱۷ گرم |
طرز تهيه بستني وانيلي خانگي
طرز تهيه بستني وانيلي خانگي بسيار ساده است. كافي است تمام مواد را باهم در يك ظرف بريزيد، بجوشانيد، هم بزنيد و در فريزر بگذاريد. آمادهسازي آن كمتر از ۱۰ دقيقه وقت ميخواهد. آمادهسازي كلي آن هم حدودا نصف روز طول ميكشد؛ يعني اگر صبح دستبهكار شويد، براي شب بستني شما كاملا آماده است.
اين دستور با اين مواد اوليه در هر دستگاه بستنيسازي بهخوبي نتيجه ميدهد. حتي با روشهاي ديگر تهيه بستني خانگي هم ميتوانيد آن را امتحان كنيد و فقط مخصوص دستگاه بستنيساز نيست. اين مقدار مواد براي ۶ نفر مناسب است.
مواد لازم:
- شكر سهچهارم فنجان؛
- خامه يك و سهچهارم فنجان؛
- عصاره وانيل ۱ قاشق غذاخوري؛
- شير كامل يك و يكچهارم فنجان؛
- نمك دريا يكهشتم قاشق چايخوري؛
- طعمدهندههاي اختياري (كوكي يا براوني خردشده ۲ فنجان).
طرز تهيه بستني خانگي وانيلي
- ۱ فنجان خامه را داخل ماهيتابه بريزيد و شكر و نمك را به آن اضافه كنيد. عصاره وانيل يا دانه وانيل را داخل اين مخلوط بريزيد.
- ظرف را روي شعله ملايم قرار دهيد تا زماني كه شكر كاملا داخل خامه حل شود. ظرف را از روي حرارت برداريد و بقيه خامه را به آن اضافه كنيد. شير را هم در اين مرحله به مخلوط ساير مواد اضافه كنيد، خوب هم بزنيد و داخل يخچال بگذاريد.
- در اين مرحله، مواد را از يخچال بيرون بياوريد و يك بار ديگر بهخوبي هم بزنيد. سپس، مواد را داخل دستگاه بستنيساز بريزيد. در اين مرحله، بايد ادامه كار را بر اساس دستورالعمل دستگاه بستنيساز انجام دهيد.
- بعد از اتمام كار با بستنيساز، بستني را داخل ظرفي بريزيد كه هوا نكشد. سپس، در فريزر بگذاريد تا براي سروكردن آماده شود.
نكته:
ميتوانيد از مرحله حلكردن شكر در خامه روي حرارت، صرفنظر كنيد و همان ابتدا تمام مواد را باهم مخلوط كنيد و بعد در دستگاه بستنيساز بريزيد.
طرز تهيه بستني شكلاتي
بستني شكلاتي يكي از محبوبترين انواع بستنيهاست و شكلات بهترين طعمدهنده براي انواع دسر و بستني است.
مواد لازم:
- شير ۱ فنجان؛
- خامه ۲ فنجان؛
- زرده تخممرغ ۳ عدد؛
- شكر سهچهارم فنجان؛
- پودر كاكائو ۲ قاشق غذاخوري؛
- عصاره وانيل ۱ قاشق چايخوري؛
- نمك يكچهارم قاشق چايخوري؛
- شكلات خردشده نيمهشيرين ۶۰ گرم.
طرز تهيه
-
مرحله اول
- شكر، شير، نمك و پودر كاكائو را در ظرفي باهم مخلوط كنيد و روي حرارت ملايم بگذاريد؛
- مرتب مواد را هم بزنيد تا يكدست شود. صبر كنيد تا به مرحلهي جوشيدن برسد؛
- زردههاي تخممرغ را در ظرفي بريزيد و هم بزنيد؛
- حدود نصف فنجان از مايع داغ را داخل تخممرغها بريزيد و هم بزنيد و مواد را به داخل ظرف روي حرارت برگردانيد؛
- اجازه دهيد مواد سفت شوند، ولي نبايد بجوشند؛
- ظرف را از روي حرارت برداريد و شكلات خردشده را داخل آن بريزيد تا آب شود؛
- مخلوط را در كاسهاي خنك بريزيد و ۲ ساعت در يخچال بگذاريد. چند دقيقه يك بار آن را هم بزنيد.
-
مرحله دوم
- وقتي مخلوط بستني شكلاتي كاملا سرد شد، خامه و وانيل را به آن اضافه كنيد؛
- مواد را داخل دستگاه بستنيساز بريزيد و بر اساس دستورالعمل دستگاه، ادامه مراحل تهيه بستني را طي كنيد.
طرز تهيه بستني بدون دستگاه بستنيساز
بدون دستگاه بستني از طرز تهيه بستني در خانه كمي طولانيتر ميشود؛ اما بازهم امكانپذير است. اگر در خانه دستگاه بستنيساز نداريد، براي تهيه بستني در خانه يكي از روشهاي زير را امتحان كنيد:
روش اول: بستني با دو ماده اوليه
اين روش تهيه بستني طرز تهيه مخصوص خود را دارد. در اين روش، ۲ فنجان خامه را با همزن برقي حسابي هم بزنيد تا فرم بگيرد و رد همزن روي آن باقي بماند. در اين مرحله، بهآرامي ۱ قوطي شيرعسلي يا شير غليظ را به مواد اضافه كنيد. در اين مرحله، ميتوانيد طعمدهنده موردعلاقهتان مثلا عصاره وانيل را هم اضافه كنيد. مواد را باهم مخلوط كنيد و در ظرف دردار در فريزر بگذاريد. به همين سادگي ميتوانيد بستني خانگي خوشمزه داشته باشيد.
روش دوم: استفاده از كيسه پلاستيكي
در اين روش، بايد از كيسههاي پلاستيكي استفاده كنيد كه درِ آنها كيپ و دوباره باز ميشود. مواد مخلوطشده بستني را در اين كيسه بريزيد و تا جايي كه ميتوانيد هواي آن را خالي كنيد و بعد درِ آن را ببنديد تا حسابي كيپ شود.
اين كيسه را داخل كيسه پلاستيكي ديگري قرار دهيد. هواي آن را تا جايي كه ميشود خالي كنيد و درِ آن را ببنديد. كيسهها را داخل كيسه پلاستيكي بزرگتري با حجم حدود ۳٫۵ ليتر بگذاريد. داخل كيسه بزرگتر، ۴ فنجان يخ خردشده بريزيد و ۴ قاشق غذاخوري نمك درشت روي آن بپاشيد. نمك نقطه انجماد يخ را پايين ميآورد و يك محيط سرد اضافي ايجاد ميكند كه گرما را جذب ميكند و باعث بستن بستني ميشود.
هواي داخل كيسه را تا جايي كه ممكن است خارج كنيد و محكم درِ كيسه را ببنديد. قبل از تكاندادن شديد كيسه، آن را در يك حوله بپيچيد يا دستكش بپوشيد و مطمئن شويد در تمام مراحل انجام كار، مخلوط بستني با يخ احاطه شده است. حدود ۵ تا ۸ دقيقه يا تا زماني كه بستني منجمد شود، كيسه را تكان دهيد. هرچه با شدت بيشتري كيسه را تكان دهيد، بستني شما نرمتر و يكدستتر ميشود.
روش سوم: فريزكردن و همزدن
در اين روش، مواد اوليه تهيه بستني را باهم مخلوط كنيد و بعد در ظرف استيل گودي بريزيد و آن را براي ۴۵ دقيقه داخل فريزر بگذاريد. مواد كمكم شروع به يخزدن ميكند و در اين مدتزمان، كاملا يخ نميزند؛ ولي به مرحله يخزدن نزديك ميشود. در اين مرحله، ظرف را از فريزر بيرون بياوريد و با كفگير با شدت هم بزنيد. دوباره مواد را داخل فريزر بگذاريد.
هر نيم ساعت مخلوط را بررسي كنيد. از فريزر بيرون بياوريد و هم بزنيد. دوباره آن را داخل فريزر بگذاريد. اگر مخلوطكن دستي يا هر نوع مخلوطكن ديگري داريد، ميتوانيد از آن استفاده كنيد. اين فرايند را بايد ۲ تا ۳ ساعت ادامه دهيد تا زماني كه مخلوط كاملا يخ بزند و شكل بستني به خود بگيرد.
روش چهارم: استفاده از غذاساز يا مخلوطكن (بهترين روش)
در اين روش، مواد اصلي تهيه بستني را مطابق با دستورالعملي كه داريد آماده كنيد. بهجاي اينكه مواد را داخل بستنيساز بريزيد، آن را داخل كيسهاي پلاستيكي كه درِ آن بهخوبي بسته ميشود بريزيد و سعي كنيد تمام هواي داخل آن را خارج كنيد. درِ كيسه با ببنديد و آن را داخل فريزر بگذاريد تا زماني كه كمي سفت شود.
در مرحله بعد، بستني يخ زده را به چند قطعه كوچك تقسيم كنيد و آن را داخل پارچ مخلوطكن يا ظرف غذاساز بريزيد. براي اين كار، بايد مخلوطكني قوي داشته باشيد. مخلوطكن را روشن كنيد تا بستني كاملا صاف و يكدست شود. در اين مرحله، ميتوانيد افزودنيهاي موردعلاقه مثلا طعمدهندههاي موردنظرتان را اضافه كنيد و مخلوط كنيد تا كاملا با ساير مواد تركيب شود. سپس مواد را داخل ظرف دردار بگذاريد و آن را در فريزر بگذاريد تا آماده شود.
شما بگوييد
با طرز تهيه بستني خانگي ميتوانيد در خانه اين خوراكي لذيذ را تهيه كنيد و از خوردن آن لذت ببريد. اگر تجربهاي از تهيه بستني در خانه داريد، آن را با ساير همراهان «چطور» در ميان بگذاريد.
منبع: سايت چطور
طرز تهیه بستنی وانیلی خوشمزه
بستنی درست کردن در خانه یکی از راحتترین و سرگرم کننده ترین کارهاست که هم خودتان و هم بچه ها را خوشحال میکند. اگر فکر میکنید برای تهیه یک بستنی خانگی خوب و خوشمزه حتما باید بستنی ساز داشته باشید سخت در اشتباهید! برای درست کردن بستنی میتوانید از روش کیسه های پلاستیکی هم استفاده کنید و به این ترتیب یک میان وعده خوشمزه و خنک داشته باشید. برای اینکار فقط کافیست ترفندها و راهنماییهای ما در این مطلب را به دقت دنبال کنید. ما اینجا دو روش راحت و سریع برای درست کردن بستنی را در اختیارتان می گذاریم.
روش اول: بستنی خانگی در کیسه پلاستیکی
مواد لازم برای تهیه بستنی خانگی در کیسه پلاستیکی (برای 1 نفر)