پوست پرتقال حاوي مقدار قابل توجهي آنتي اكسيدان است.
اين آنتي اكسيدانها باعث ميشوند عملكرد بدن بهتر شده و ظاهري زيباتر پيدا كند.
دم كرده پوست پرتقال براي رفع بيماريها بسيار مناسب است.
پوست پرتقال طعم قوي تر و ويتامين بيشتري نسبت به خود پرتقال دارد.
آيا به نظرتان صحيح است كه اينهمه ويتامين به ظرف زباله ريخته شود؟ مسلماً خير.
چاي بابونه پرتقال با نعنا
از اين نوشيدني ميتوان در روزهاي سرد زمستان استفاده كرد.
طعم تازه نعنا به همراه بابونه آرامش بخش و پرتقال انرژي زا، اين نوشيدني را بسيار مطبوع ميكند.
چاي بابونه براي زمستان چاي مناسبي است.
اين چاي سيستم ايمني بدن را ارتقاء داده و استرس را كاهش ميدهد.
بابونه در هنگام بيماري ميتواند علائم و عوارض بيماري را كاهش دهد.
نعنا نيز گياهي آرام بخش است و مكمل مناسبي براي بابونه است.
پوست پرتقال حاوي روي است كه مي تواند فوائد بسياري به اين چاي بيفزايد.
مواد لازم:
- چاي بابونه ۳ قاشق غذاخوري
- پوست پرتقال ۱ پرتقال كامل
- آب پرتقال ۱ عدد پرتقال كامل (اختياري)
- نعناي تازه ۲ شاخه
- آب ۴ فنجان
طرز تهيه:
همه مواد را در يك شيرجوش بريزيد و بگذاريد به جوش آيد.
پس از آنكه به جوش آمد بلافاصله از روي حرارت برداريد و بگذاريد براي ۵ تا ۱۰ دقيقه خيس بخورد.
از صافي رد كنيد و در ماگ بريزيد
اين نوشيدني را گرم سرو كنيد و ميتوانيد كمي آب پرتقال به آن اضافه كنيد.
چاي ترش (تمبر هندي) با علف ليمو و پوست پرتقال
اين چاي بسيار مناسب براي ارتقاء سيستم ايمني بدن و رفع سرماخوردگي است.
همانطور كه ميدانيد با تغيير هر فصلي احتمال ابتلا به سرماخوردگي افزايش مييابد.
زماني كه هوا خنك ميشود و يا اينكه رو به خشكي ميگذارد بهترين زمان براي فعاليت ويروس سرماخوردگي است.
به همين دليل با تغيير فصل ابتلا به سرماخوردگي افزايش مييابد.
اين مواد تنها تحمل سرماخوردگي را آسانتر ميكنند. بهترين راه پيشگيري از سرماخوردگي است.
هنگامي كه در سلامت كامل هستيد اگر مبتلا به سرماخوردگي شويد دوره آن به حداقل ميرسد.
درمانهاي خانگي مانند چاي ليمو و زردچوبه با زنجبيل بهتر از قرصها و داروها عمل مينمايند.
يكي ديگر از درمانهاي خانگي چاي ترش است كه ميتوان به آن كمي علف ليمو و شربت افرا اضافه نمود.
اين نوشيدني حاوي انواع آنتي اكسيدان، مواد معدني مانند منيزيم و روي است كه سيستم ايمني را ارتقاء ميدهد.
گلهاي تمبر هندي خوراكي هستند تنها كافيست كه كاسبرگ را از آن جدا كرد و گلبرگها را دم كنيد و پس از ۵ دقيقه بنوشيد.
خواص چاي ترش (تمبر هندي) با پوست پرتقال
اين نوشيدني قرمز و خوشرنگ مملو از آنتي اكسيدان است.
اين نوشيدني مملو از ويتامين C، آنتي اكسيدان و مواد معدني است.
با نوشيدن آن ورم بدن كاهش مييابد و رفته رفته وزن كم ميكنيد.
علاوه بر آن هنگام اضطراب ميتوانيد از آن استفاده كنيد.
علف ليمو به عنوان درمان خانگي براي رفع سرفه و سرماخوردگي استفاده ميشود.
بسيار ساده كاشته ميشود و مانند يك علف هرز رشد ميكند. از اين گياه ميتوان در سوپ نيز استفاده كرد.
اين گياه براي درمان درد، تب، عفونت، بي خوابي و مشكلات معده مصرف ميشود.
علاوه بر آن با مصرف علف ليمو ميزان كلسترول متعادل ميشود.
همچنين براي سلامت پوست، سيستم ايمني بدن و سيستم عصبي بسيار مفيد است.
اين گياه به دليل سيترونلاي موجود در آن حشرات را دفع مينمايد.
معمولاً در كرمها و اسپريهاي دفع حشرات از روغن سيترونلا استفاده ميشود.
با نوشيدن دمنوش اين گياه بخصوص در تابستان ميتوانيد حشرات را از خود دور نگه داريد.
پوست پرتقال به دليل عطرش در آشپزي مصارف زيادي دارد و چاي پوست پرتقال هم علاقهمندان زيادي دارد.
پوست پرتقال و يا ساير مركبات در درمانهاي پزشكي نيز مصرف ميشود.
پوست مركبات براي درمان آسم و مشكلات تنفسي استفاده ميشود.
دم كرده پوست مركبات گرفتگيهاي سيستم تنفسي را بر طرف كرده و ريه ها را پاك و تميز ميكند.
هنگامي كه از پوست پرتقال استفاده ميكنيد قسمت سفيد فيبر اسفنجي آن را به دليل تلخي زياد جدا نماييد.
اگر ميتوانيد تلخي را تحمل كنيد بايد بدانيد كه با مصرف اين فيبر اسفنجي ويتامين C زيادي به بدن خود ميرسانيد.
با فوايد هر يك از اين مواد آشنا شدهايد ميتوانيد يك چاي مقوي از تركيب آنها تهيه كرده و در طول سال بنوشيد.
اين نوشيدني را هم به صورت سرد و هم گرم ميتوان مصرف كرد. نوع سرد آن نيازي به شيرين كننده ندارد.
مواد لازم:
- علف ليمو ۱ تا ۲ ساقه
- گل تمبر هندي ۱ قاشق چايخوري
- پوست پرتقال نصف يك پرتقال
- شربت افرا به ميزان لازم
- آب ۱ فنجان (۲۵۰ ميليگرم)
طرز تهيه:
- ساقههاي علف ليمو را به اندازه ۵ سانتيمتري خرد كنيد.
- ساقهها را به همراه آب در يك شيرجوش ريخته و بگذاريد به جوش آيد. براي ۱ دقيقه بجوشد.
- از روي شعله بر داريد و پوست پرتقال و گل تمبر را به آن اضافه كنيد.
- بگذاريد براي ۵ دقيقه خيس بخورد.
- از صافي رد كرده و در فنجان بريزيد.
- شربت افرا را به آن اضافه كنيد.
- شما ميتوانيد اين نوشيدني را در يخچال گذاشته و سرد بنوشيد.
اين نوشيدني براي ارتقاء سيستم ايمني بدن و درمان سرماخوردگي بسيار مناسب و مؤثر است.
چاي ميوه نسترن با پوست پرتقال و دارچين
ميوه نسترن از بوته هاي نسترن وحشي بدست ميآيد.
بهترين زمان برداشت آن در اواخر سپتامبر و اوايل اكتبر در روزهاي خشك و آفتابي است.
در اين هنگام بيشترين ميزان ويتامين C در اين ميوه وجود دارد.
چگونه ميوه نسترن را خشك نماييم؟
راههاي زيادي براي خشك كردن اين ميوه وجود دارد.
بدون نياز به وسيله خاصي ميتوان اين ميوه را در حرارت متوسط و حتي كم در فر خشك كرد.
اگر دستگاه ميوه خشك كن داريد آنها را در پائين ترين طبقه قرار داده و در طول شب خشك كنيد.
براي خشك كردن آن در نور آفتاب فقط كافي است آنها را در سيني ريخته و در آفتاب بگذاريد تا خشك شود.
معمولاً در مدت يك تا دو هفته (اگر هوا مناسب باشد) ميوه ها خشك ميشوند.
مواد لازم:
- ميوه نسترن ۱ فنجان
- پوست پرتقال ½ فنجان
- چوب دارچين ۴ تكه كوچك ( پودر دارچين ۱ قاشق چايخوري)
طرز تهيه:
- همه مواد را با هم مخلوط كرده و در ظرف شيشهاي دردار بريزيد.
- ۲ قاشق چايخوري از مخلوط را در قوري آب جوش بريزيد و بگذاريد براي ۱۰ تا ۱۵ دقيقه خيس بخورد.
- پس از رد كردن از صافي در فنجان ريخته و با عسل يا هر شيرين كننده ديگر شيرين نمائيد.
اين چاي بدن را در مقابل عفونتها مقاوم مي كند و منبع غني ويتامين C است.