از پوست خشك شده ليمو و پرتقال ميتوان علاوه بر طعم دار كردن غذا در تهيه انواع نوشيدني مانند چاي نيز استفاده كرد.
شايد همه ما در آشپزي از مواد خشك مانند سبزيجات به جاي مواد تازه استفاده كرده باشيم.
پوست پرتقال و ليمو نيز در آشپزي مصرف بالايي دارند.
در بسياري از دستورالعملهاي تهيه غذا از پوست ليمو و يا پرتقال استفاده ميشود.
شما ميتوانيد با خشك كردن پوست اين ميوهها هنگام آشپزي از آنها استفاده كرده و طعم غذا را بهتر نمائيد.
ميتوان پوستهاي خشك شده را در آب ليمو و پرتقال ريخته و طعم آنها را قويتر كرد و سپس در غذا استفاده نمود.
از پوست ليمو و پرتقال در طعمدار كردن برخي روغنها بخصوص روغن زيتون نيز استفاده ميشود.
زمستان فصل زيبايي است. بارش برف، برف بازي و قدم زدن در برف دلايل زيبايي بيش از حد اين فصل است.
متأسفانه همين فصل زيبا ميتواند با سرفه، عطسه و گرفتگي بيني همراه شود.
بهترين راه براي جلوگيري از اين مشكلات، استفاده از راههاي طبيعي براي ارتقاء سيستم ايمني بدن است.
حال اگر نتوان مانع بيماري شد بايد از راههاي طبيعي براي درمان سريع آن استفاده كرد.
فوايد پوست پرتقال
از زمانهاي گذشته پرتقال يكي از ميوههاي مفيد شناخته شده است.
شايد باور كردني نباشد كه پوست پرتقال نيز به همان ميزان مفيد است.
طبق تحقيقات متعدد ثابت شده است كه پوست پرتقال باعث ارتقاء سيستم ايمني بدن ميشود.
در پزشكي چين باستان از آن براي پاك و تميز نمودن ريهها، برطرف كردن خلط و كاهش آلرژي استفاده ميشد.
پوست پرتقال حاوي مقدار قابل توجهي آنتي اكسيدان است.
اين آنتي اكسيدانها باعث ميشوند عملكرد بدن بهتر شده و ظاهري زيباتر پيدا كند.
دم كرده پوست پرتقال براي رفع بيماريها بسيار مناسب است.
پوست پرتقال طعم قوي تر و ويتامين بيشتري نسبت به خود پرتقال دارد.
آيا به نظرتان صحيح است كه اينهمه ويتامين به ظرف زباله ريخته شود؟ مسلماً خير.
علاوه بر ويتامين، مواد معدني، پكتين و فيبر حاوي ۶۰ فلاونيد مختلف و ۱۷۰ نوع مواد مغذي گياهي است.
چينيها در گذشته از پوست پرتقال در درمان بيماريها استفاده ميكردند.
به دليل مواد مغذي در آن ميتوان گفت:
- در رفع مشكلات تنفسي مانند سرماخوردگي، آنفولانزا و آسم بسيار مؤثر است.
- با كاهش اشتها باعث كاهش وزن ميشود.
- ضد ورم است.
- ضد اكسيد كننده است.
- ضد سرطان است.
- نفس را خوشبو و دندانها را سفيد ميكند.
عوارض چاي پوست پرتقال
در واقع اگر به ميزان متعادل مصرف شود مشكلي ايجاد نميكند.
اما مصرف بيش از اندازه آن ميتواند باغث اسهال و استفراغ شود.
چگونه بايد از پوست پرتقال استفاده كرد؟
پوست پرتقال را ميتوان به روشهاي مختلف استفاده كرد.
ميتوان آن را به صورت خشك و يا تازه خيساند و چاي تهيه نمود.
البته بايد دانست كه پوست پرتقال تازه طعم قوي تري دارد.
پوست پرتقال در تماس مستقيم با سموم دفع آفات قرار دارد و بايد قبل از مصرف خوب شسته شود.
پوست پرتقال در آشپزي مصارف زيادي دارد.
از تهيه مارمالاد گرفته تا تهيه شيريني، كيك و حتي جوجه گريل شده، يكي از طعم دهندههاي اصلي است.
از پوست پرتقال در تميز كردن برخي از بخشهاي خانه نيز استفاده ميشود.
ادويه ديگري كه در آشپزي از اهميت زيادي برخوردار است، دارچين است.
دارچين به دليل خاصيت ضد باكتريايي و ضد ورم آن ميتواند براي پوست پرتقال مكمل مناسبي باشد.
چگونه بايد پوست پرتقال را خشك كرد
- شما ميتوانيد پوست پرتقال را در آفتاب خشك كنيد.
- شما ميتوانيد پوست پرتقال را در فر با درجه پايين خشك كنيد.
- شما ميتوانيد پوست پرتقال را روي كانتر آشپزخانه نيز خشك كرد.
- هرگز پوست پرتقال تازه را در يخچال نگهداري نكنيد و حتماً در دماي اتاق قرار دهيد.
طرز تهيه انواع چاي با پوست پرتقال
چاي پوست پرتقال با دارچين
- پوست پرتقال ۱ مشت
- چوب دارچين ۳ سانت
- پوست پرتقال را در يك ليتر آب بريزيد
- چوب دارچين را به آن اضافه كنيد
- يكبار بجوشانيد و بگذاريد براي ۱۵ دقيقه به آرامي بجوشد
- با كمي عسل آن را شيرين كرده و بنوشيد
شما ميتوانيد پوست پرتقال را به چاي سياه و يا سبز اضافه كنيد.
هنگامي كه چاي در حال جوشيدن است ميتوانيد كمي زنجبيل به آن اضافه كنيد.
طعم ادويهاي زنجبيل با طعم پرتقال و دارچين بسيار دلچسب ميشود.
زنجبيل علاوه بر طعم مطبوعش خواص زيادي نيز دارد.
چاي پرتقال براي دو نفر
- پوست پرتقال ½ پوست ۱ پرتقال
- آب ۲ و ½ فنجان
- هل سبز ۲ عدد
- ميخك ۲ عدد
- چوب دارچين ۲ شاخه كوچك
پوست پرتقال را تميز كنيد و به برشهاي نازك ببريد.
آب را بجوشانيد و سپس ادويه ها و پوست پرتقال را به آن اضافه كنيد.
براي ۱ تا ۲ دقيقه بگذاريد آرام بجوشد تا رنگ آب تغيير كند
به آن شيرين كننده اضافه كنيد.
شعله را خاموش كنيد و رويش را بپوشانيد. بگذاريد براي ۱۵ دقيقه بماند.
اگر ميخواهيد طعم قوي تري داشته باشد براي ۱ ساعت بگذاريد بمانيد.
مجدداً گرم كنيد و پس از رد كردن از صافي سرو كنيد.
چاي پوست پرتقال با انواع ادويه جات
براي دونفر
- خلال پرتقال نازك ½ پست ۱ پرتقال
- آب ۲ فنجان
- هل سبز ۴ عدد
- ميخك ۲ عدد
- چوب دارچين خرد شده ۵ سانت
- شير ¼ فنجان
- شكر ۱ و ½ قاشق غذاخوري
- آب را بجوشانيد و همه ادويهها و پوست پرتقال را به آن اضافه كنيد.
- شكر را اضافه كنيد.
- شعله را خاموش كنيد و روي ظرف را بپوشانيد. بگذاريد براي ۱۰ دقيقه دم بكشد.
- براي ۱ دقيقه بگذاريد بجوشد.
- از صافي رد كنيد و سرو كنيد.
اگر بخواهيد ميتوانيد به جاي چاي سياه از چاي سبز استفاده كنيد و فقط براي ۳ ثانيه بگذاريد دم بكشد.
چاي پرتقال تازه و چاي نعنا
چاي نعنا در واقع چيزي شبيه به چاي است. دم كرده برگهاي تازه نعنا طعمي دلچسب و خنك دارد.
با اضافه كردن پرتقال تازه ميتوان طعم اين چاي را رويايي كرد.
طعم پرتقال طعم نعنا را كامل مينمايد. اين دو طعم بسيار تركيب جالبي ايجاد ميكنند.
انواع مركبات را ميتوان به چاي نعنا اضافه نمود كه البته بستگي به ذائقه فرد دارد.
مصرف اين چاي آرامش بخش در بعد از ظهر ها و يا عصرها بسيار دلچسب است.
طعم طبيعي نعنا در آب داغ باعث احساس خنكي ميشود.
مواد لازم:
- برگ نعناي تازه ۴ تا ۵ شاخه
- پرتقال معمولي و يا خوني ½ پرتقال
- آب جوش
طرز تهيه:
پرتقال و نعنا را در فنجان بريزيد و روي آن را با آب جوش بپوشانيد.
هر چه پرتقال و نعنا در آب بمانند طعم آن قوي تر ميشود.
اگر دوست داريد نوشيدني رقيق تر باشد:
به جاي فنجان آن را در قوري دم كنيد و پس از ۵ دقيقه از صافي رد كنيد و سرو كنيد.
چاي نعنا فلفلي با زنجبيل و پوست پرتقال
چاي زنجبيل يك چاي آرام بخش است بخصوص نوشيدن آن در روزي كه مشغله زيادي داريد بسيار مناسب است.
نوشيدن كافئين زياد باعث بيخوابي شبانه ميشود.
پس بهترين راه، مصرف نوشيدنيهاي بدون كافئين است كه هم آرام بخشند و هم باعث بيخوابي نميشوند.
مواد لازم:
- پوست پرتقال ۱ پرتقال متوسط
- زنجبيل رنده شده تازه ۱ قاشق غذاخوري
- آب جوش ۴ فنجان
- برگهاي نعناي تازه چند شاخه
طرز تهيه:
- پوست پرتقال را كنده و كمي آب جوش، زنجبيل و برگ نعنا به آن اضافه كنيد.
- بگذاريد براي ۵ تا ۱۰ دقيقه دم بكشد.
- از صافي رد كرده و بنوشيد.
چاي رويبوس با عسل و پوست پرتقال
اين چاي خوش طعم را ميتوان در عصرها براي رفع خستگي نوشيد.
مواد لازم:
- رويبوس ۲ قاشق غذاخوري
- پوست پرتقال ۱ عدد پرتقال
- آب ۲ فنجان
- عسل به ميزان دلخواه
طرز تهيه:
- ۲ فنجان آب را بجوشانيد و پوست پرتقال را در آن بريزيد.
- شعله را كم كرده و بگذاريد براي ۱۵ تا ۲۰ دقيقه دم بكشد.
- پوستها را جدا كرده و روي رويبوس بريزيد.
- از صافي رد كرده، در فنجان بريزيد و با عسل شيرين نمائيد.
شما ميتوانيد به جاي عسل از آب پرتقال نيز استفاده كنيد.